04 feb 2020

Vårens ansökan om bidrag

Ansökan om bidrag ska vara Föreningen tillhanda senast måndagen den 17 februari 2020. Föreningens ändamål är att bevara, vårda, levandegöra och vidareutveckla kulturarvet samt att verka för försköningar som planteringar och konstnärlig utsmyckning. Av ansökan ska det tydligt framgå på vilket sätt projektet har ett kulturbevarande eller förskönande ändamål. Bidrag kan endast ges på ansökan … Läs mer »

13 sep 2019

Invigning av Barnens Skulpturpark i Rosengård

Lördagen den 28 september kl. 15.00 blir det en högtidlig invigning av de tre första verken Fågelkärleken, Tankekraften och Hemligheten i det som ska bli Barnens Skulpturpark. Rosengårdsparken, precis bredvid Drömmarnas hus, Frölichs väg 4. Varmt välkomna!

11 jul 2019

Höstens ansökan om bidrag

Ansökan om bidrag ska vara Föreningen tillhanda senast måndagen den 30 september 2019. Föreningens ändamål är att bevara, vårda, levandegöra och vidareutveckla kulturarvet samt att verka för försköningar som planteringar och konstnärlig utsmyckning. Av ansökan ska det tydligt framgå på vilket sätt projektet har ett kulturbevarande eller förskönande ändamål. Bidrag kan endast ges på ansökan … Läs mer »

09 nov 2016

Visning av nyrenoverade orgeln i S:t Petri kyrka

Lördagen den 19 november kl 15.00 inbjuds alla medlemmar i Föreningen till en visning av den nyrenoverade orgeln i S:t Petri kyrka. Föreningen har bidragit till renoveringen. Ingen föranmälan behövs. Kom och upptäck vad som döljer sig bakom piporna och lyssna till en stunds härlig orgelmusik.

08 nov 2016

Invigning av &Child den 9 november kl 11.45

Charlotte Gyllenhammars skulptur &Child invigs onsdagen den 9 november kl. 11.45. Skulpturen står utanför Hylliebadet och ”kokar kaffe” till glädje för alla besökare till badet. Välkomna till invigningen kl. 11.45!

Stenpriset 2016

Pål Svensson fick årets Stenpris för skulpturen Utblick / Insikt. Stenpriset delas varje åt ut av Sveriges Stenindustriförbund och är ett arkitekturpris. Priset överlämnades vid en ceremoni på Posthusplatsen den 19 oktober.

10 jun 2016

Invigning av Utblick / Insikt den 29 juni kl. 14.00

Onsdagen den 29 juni är det äntligen dags att inviga konstverket Utblick / Insikt av konstnären Pål Svensson! Alla är hjärtligt välkomna att närvara vid den högtidliga invigningen. Plats: Posthusplatsen Tid: den 29 juni kl. 14.00

01 mar 2016

Välkommen på releasefest!

Torsdagen den 17 mars klockan 16.30 på Stadsarkivet, Bergsgatan 20, är det releasefest för Malmö Konstguide – offentlig konst i staden.  Alla medlemmar är varmt välkomna! Äntligen är det dags för en ny bok om den offentliga konsten i Malmö. Den förra Konstguiden är slut sedan länge. Nu kan du återigen med Konstguidens hjälp botanisera … Läs mer »

19 aug 2015

Invigning av E=V=E=N=T på Malmö Live den 28 augusti kl 12.00

Fredagen den 28 augusti kl. 12 invigs ljuskonstverket E=V=E=N=T av den internationellt verksamme walesiske konstnären Cerith Wyn Evans. Konstverket kommer att lysa upp Malmö Lives stora foajé. Invigningstalar gör Andreas Schönström, Kommunstyrelsens vice ordförande, och Jens Lyckman, Nordic Choice Hotel & Kongress. Natalie Lazarus representerar konstnären. Alla medlemmar i Föreningen är hjärtligt välkomna till invigningen!

19 maj 2015

Invigning av Gycklaren och modellen över Malmöhus slott 15 juni kl. 13.30

Måndagen den 15 juni kl. 13.30 invigs skulpturen Gycklaren som kommer att stå inne på borggården på Malmöhus slott. Samtidigt inviger vi modellen över Malmöhus slott och Malmö stad, så som det såg ut på 1690-talet. Modellen är uppställd på borggården. Föreningen har bidragit till inköpet av Gycklaren och framställningen av modellen. Alla medlemmar i Föreningen är … Läs mer »

12 maj 2015

Nya träd på Gamla Begravningsplatsen

Stormvindar och skadedjur har gått hårt åt många av träden på Gamla Begravningsplatsen. Föreningen har därför beslutat att bekosta återplantering av träd. I dagarna har 37 nya träd planterats och bildar nu den nya allén. Om några år kommer det att vara grönt och lummigt igen.

Anna-Lisa har fått tillbaka sitt tunnband

Skulpturen Anna-Lisa, som sedan 2000 står i Slottsparken, just nedanför Parkbron till Kungsparken, har i flera år saknat sitt tunnband. Nu har Anna-Lisa fått ett nytt tunnband i stål. När barnen förr i tiden lekte med tunnband hade de också en pinne som de använde för att sätta fart på tunnbandet. Även det hade försvunnit, … Läs mer »

29 apr 2015

Årsmöte för verksamhetsåret 2014

Måndagen den 18 maj kl. 18 är det årsmöte i Föreningen med efterföljande supé på Malmö Opera. Efter årsmötet kommer styrelsen att presentera tre projekt i ord och bild. Årsmötet och styrelsens presentationer sker på Intiman. Anmälan till årsstämman ska ske före den 8 maj. Avgiften för den efterföljande supén ska vara betald till den … Läs mer »

20 sep 2014

Julsammankomst för Föreningens medlemmar

FULLTECKNAD! Den 8 december kl. 18.00 är det dags att avsluta 2014 med en julsammankomst på Malmö Museum tillsammans med Malmö Kulturhistoriska Förening. Bland annat kommer i år konstmuseets chef Cecilia Widenheim att guida oss genom utställningen Baltiska speglingar, vilken visar Malmö Konstmuseums ryska samling i dialog med nordisk sekelskifteskonst. Efter visningen fortsätter vi kvällen … Läs mer »

28 aug 2014

Biljettkassorna och Blå Intermezzo på Malmö Opera invigda

Malmö Operas biljettkassor har fått ett helt nytt utseende och placering. Arkitekten Jan Bergfelt och konstnärsparet Ulla och Gustav Kraitz har utformat de nya biljetkassorna och den konstnärliga utsmyckningen som är en del av biljettkassorna. Blå intermezzo är namnet på Ulla och Gustav Kraitz utsmyckning. Kassorna och utsmyckningen invigdes högtidligen den 27 augusti 2014. Bilder: … Läs mer »

13 aug 2014

Clownen Miko invigd

Vädrets makter hade bestämt sig för att visa en blöt sida – när det var dags för invigning av statyn Clownen Miko lördagen den 9 augusti ösregnade det. Skulpturen finns vid Barnens scen i Folkets Park, och har omedelbart blivit populär bland de yngre besökarna i parken. Barn tar MIKO i hand och häpnar över … Läs mer »

03 jul 2014

Invigning av Clownen Miko – 9 augusti kl 15

Lördagen den 9 augusti kl. 15.00 inviger kommunfullmäktiges ordförande Kent Andersson Carl-Bertil Widells skulptur Clownen Miko. Skulpturen är placerad vid Barnens scen i Malmö Folkets Park. Samtidigt delar Miko-sällskapet ut priset ”Årets Glädjespridare” i samarbete med Malmö stad. Varmt välkomna! Styrelsen

30 jun 2014

Eva Hild vann tävlingen för Malmö Live, yttre rummet

Konstnären Eva Hild vann tävlingen för den konstnärliga gestaltning i det stadsrum som ligger söder om Malmö Live och ut mot kanalens vatten. Skulpturen ”Rubato – free flow” anspelar på en musikalisk komposition, där man kan läsa in rörelse, rytm och klang (lager på lager). Hålrummens bubbel spelar mot väggarnas rytmiska struktur. En improvisation och … Läs mer »

29 jun 2014

Välkommen till Malmö Förskönings- och Planteringsförenings nya hemsida

Här är Föreningens nya hemsida! Här kan du finna ett urval av alla de projekt som Föreningen bidragit till under åren. Urvalet är gjort för att spegla den mångfald av olika typer av projekt som Föreningen engagerat sig i under åren. Här finns också en Rundvandring som tar ca 1½-2 timmar att gå. När du … Läs mer »